Έκοψα το κάπνισμα!

Δημοσιεύτηκε απο DrValentini πριν 5 μήνες |

DrValentini avatar
♀ Γυναίκα
DrValentini Διατροφολόγος Δημιουργός θέματος πριν 5 μήνες
Φανατική καπνίστρια για πολλά χρόνια έχω καταφέρει εδώ και 11 χρονια να είμαι. ΜΗ καπνίστρια.
Πρόκειται για επιλογή που κάνω κάθε μέρα, ναό, ακόμα και 11 χρονια μετά.
Η γνωση της γενετικής μου προδιάθεση με βοήθησε τότε να πάρω την απόφαση και να την τηρήσω έως σήμερα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι σταμάτησε να μου αρέσει το τσιγάρο!
Γίνεται, ναι, είναι δυσκολο, ναι, ειδικά αν σου αρέσει, αλλά είναι μια επιλογή που δεν εχω μετανιώσει και ΝΑΙ, γίνεται!!
argyrispro avatar
♂ Άνδρας
argyrispro Διαχειριστής πριν 5 μήνες
Βαλεντίνη καλησπέρα!

Καλώς ήρθες στην παρέα μας! Νομίζω έχεις να μας προσφέρεις πολλά με τις γνώσεις και την εμπειρία σου!

Προσωπικά δεν έχω καπνίσει ποτέ αλλά καταλαβαίνω πώς ειναι ένας σημαντικός εθισμός!

Θες να μας πεις ορισμένες συμβουλές που αποδίδουν συνήθως ;
DrValentini avatar
♀ Γυναίκα
DrValentini Διατροφολόγος Δημιουργός θέματος πριν 4 μήνες
Βεβαίως!

Από την κλινική και ερευνητική μου διαδρομή οφείλω να πώ ότι ο κάθε ένας από εμάς είναι διαφορετικός, γεγονός που πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.
Το τι μπορεί να δουλεύει για εμένα ή εσένα μπορεί να μην έχει καμία εφαρμογή σε ένα 3ο άτομο.
Έχει να κάνει με πληθώρα παραγόντων, κυρίως γενετικών, μεταβολικών, φαινοτυπικών, συμπεριφοράς καθώς και χρόνιων συνηθειών.

Κάτι το οποίο όμως καθολικά δουλεύει πολύ είναι η γυμναστική. Το να "εθιστεί" δηλαδή ο εγκέφαλος στην παραγωγή ενδορφινών και στην ντοπαμίνη που του προσφέρει η συστηματική και έντονη γυμναστική βοηθάει στο να απεξαρτηθεί από τον εθισμό της νικοτίνης.
Αντικαθιστούμε δηλαδή έναν κακό εθισμό με έναν καλό εθισμό!

Επιπλέον, βοηθάει το να αποδεχτείς και να "Αντέξεις" την άβολη προσαρμογή σε μια νέα συνήθεια, που συμβαίνει σε όλες τις νέες συνήθειες και συμπεριφορές που μπορεί να θέλει να υιοθετήσει κάποιος. Η ψυχοθεραπεία και η στήριξη από ειδικό επαγγελματία υγείας βοηθάει πολύ!

Κυρίως όμως, η βασική συμβουλή που θα έδινα σε οποιο άτομο θέλει να κόψει το τσιγάρο είναι να το κάνει άμεσα, εχθές, με όποιο κόστος και ζητώντας εννοείται βοήθεια. Τα οφέλη δεν συγκρίνονται με την όποια δυσκολία θα καλεσθεί να αντέξει για τις πρώτες ημέρες!

⚠️️ Οι συζητήσεις στο forum δεν αποτελούν ιατρική συμβουλή. Για προσωπικά θέματα υγείας, απευθυνθείτε πάντα σε επαγγελματία υγείας.

Κάνε σύνδεση για να απαντήσεις!