Γιατί είναι δύσκολες οι σχέσεις στην εποχή μας;

Δημοσιεύτηκε απο argyrispro πριν 6 μήνες |

argyrispro avatar
♂ Άνδρας
argyrispro Διαχειριστής Δημιουργός θέματος πριν 6 μήνες
Σήμερα θα ανοίξω ένα θέμα το οποίο συζητώ συχνά.

«Γιατί είναι τόσο δύσκολες οι σχέσεις σήμερα;».

Να τονίσω πως αναφέρομαι στις ερωτικές σχέσεις.

Η απάντηση στο ερώτημα φυσικά είναι συνθέτη. Οι ρυθμοί ζωής, οι προτεραιότητες, η αστικοποίηση, η σεξουαλική απελευθέρωση είναι ορισμένοι λόγοι κατά την άποψη μου.

Δεν θέλω να κάνω μονόλογο. Συνεπώς ας ξεκινήσουμε έναν διάλογο για το θέμα.

Ποια η γνώμη σας;
INGOUANAS avatar
♂ Άνδρας
INGOUANAS Μέλος πριν 6 μήνες
Η Δύναμη των Σχέσεών

Από τη φύση μας, οι άνθρωποι είμαστε βαθιά κοινωνικά όντα. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, αυτό που συχνά μας στηρίζει είναι η παρουσία των άλλων. Οι σχέσεις —είτε φιλικές, οικογενειακές, είτε ρομαντικές— αποτελούν θεμέλιο της ψυχικής μας υγείας.

Η αλληλεπίδραση με τους άλλους μάς βοηθά να καθρεφτίζουμε τον εαυτό μας, να μαθαίνουμε, να εξελισσόμαστε. Μέσα από τη σύνδεση νιώθουμε αποδοχή, αγάπη, κατανόηση. Όταν λείπει αυτή η σύνδεση, συχνά εμφανίζονται συναισθήματα μοναξιάς ή άγχους.

Στο παρακάτω λινκ θα βρείτε ολο μου το άρθρο για την δύναμη των σχέσεων 
https://immortalck.blogspot.com/2025/04/blog-post_15.html
heaviside avatar
♀ Γυναίκα
heaviside Μέλος πριν 6 μήνες
Οι ερωτικές σχέσεις σήμερα είναι πιο δύσκολες λόγω πολλών παραγόντων. Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής και η πίεση για επαγγελματική επιτυχία αφήνουν λιγότερο χρόνο και ενέργεια για ουσιαστική επαφή. Οι άνθρωποι δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην προσωπική ανεξαρτησία και αυτοπραγμάτωση, γεγονός που κάνει τις συμβιβαστικές σχέσεις πιο απαιτητικές. Η τεχνολογία και τα social media έχουν αλλάξει τον τρόπο γνωριμίας και επικοινωνίας, κάνοντάς τον συχνά πιο επιφανειακό. Επιπλέον, η αυξημένη σεξουαλική ελευθερία έχει απενοχοποιήσει την περιστασιακή επαφή, αλλά πολλές φορές δυσκολεύει τη σταθερότητα.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν σχέσεις, είναι ότι δεν είναι εύκολο να τις κρατήσουν ζωντανές μέσα σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Angeloso avatar
♂ Άνδρας
Angeloso Μέλος πριν 6 μήνες
Το θέμα των σχέσεων είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα τα τελευταία χρόνια. Εκτός από τον σύγχρονο μοντέρνο τρόπο ζωής που στηρίζεται κυρίως στο φαίνεσθαι και όχι στο είναι του ανθρώπου δίνεται βάση μόνο στη πλασματική εικόνα που μας παρέχουν τα social Media.
EleniS avatar
♀ Γυναίκα
EleniS Μέλος πριν 6 μήνες
Οι ανθρώπινες σχέσεις για να λειτουργήσουν απαιτούν ανταλλαγή συναισθημάτων, σκέψης και ενέργειας. Δυστυχώς ένα πολύ μεγάλο ποσοστο δεν είναι συναισθηματικά διαθέσιμοι να εμπλακούν σε κάτι βαθύτερο πέρα από την πρόσκαιρη ικανοποίηση. Λυπάμαι πολύ για τους εφήβους αλλά και για τους μεγαλύτερους που δεν μπορούν να αισθανθουν τον έρωτα..
nclakare avatar
♀ Γυναίκα
nclakare Γιατρός πριν 6 μήνες
Είναι πράγματι δύσκολες οι σχέσεις σήμερα ή ανέκαθεν είχαν τη δυσκολία τους; Και αν έχουν γίνει ακόμη πιο δύσκολες σήμερα, τι είναι αυτό που τις δυσκολεύει; Θα ήθελα να καταθέσω τη δικιά μου άποψη ξεκινώντας αναλύοντας τη λέξη Σ'ΑΓΑΠΩ. Αγαπώ,για μένα, σημαίνει συγχωρώ, μοιράζομαι, νοιάζομαι,αγρυπνώ, προσφέρω, χαρίζω. Αγαπώ σημαίνει χάνομαι στο έπακρο της καλοσύνης και στο ιδανικό του εαυτού μου πέρα από κάθε εγωισμό και πείσμα.....Κάπου εκεί βρίσκεται και η ανιδιοτελής αγάπη, εκεί που έχεις πάψει πια να είσαι προτεραιότητα του εαυτού σου. Εκεί που το ΕΜΕΙΣ υπερισχύει του εγώ....Το να αγαπάς με την ψυχή σου, να το εννοείς και να το δείχνεις με πράξεις θέλει τόλμη. Η φροντίδα, ο σεβασμός και η ειλικρίνεια είναι τα βασικά στοιχεία της αγάπης και συνάμα μιας σχέσης. Πόσο διατεθημένοι είμαστε όμως γι αυτό το ταξίδι;  Απλά πράγματα θέλει μια σύνδεση, που δεν κοστίζουν τίποτα, αλλά αξίζουν ανεκτίμητα! Είναι αυτό ένα χάδι στην ψυχή του άλλου όταν φοβάται;...Μία αγκαλιά σφιχτή κι ένα σε “νοιάζομαι στα αλήθεια”; Είναι ένα “είμαι μαζί σου” κι ένα “δεν είσαι μόνος σου”,  είναι αρκετό, για να αντέξει να πάει μέχρι το τέρμα..Ένα χαμόγελο, όταν τα βλέπει όλα μαύρα κι ένα χέρι για να κρατά στα δύσκολα. Δύο μάτια που τον κοιτούν με περηφανια σε κάθε του κατόρθωμα και χαίρονται με την χαρά του. Μία κουβέντα όμορφη, όταν τα άσχημα του κλέβουν τις ανάσες. Ενα “Πιστεύω σε εσένα”, ενα “Σ΄ αγαπώ πολύ”, μία “Καληνύχτα” λύτρωσης και ελπιδας, μια ειλικρινή "Συγνώμη" όταν σφάλει ή όταν πληγώνει με τα λόγια του. Είμαστε, λοιπόν, ουσιαστικά έτοιμοι γι'αυτό το ταξίδι; Η αγάπη ειναι το ύψιστο συναισθημα και η ασφάλεια σε μια σχέση είναι ο ωραιότερος λόγος για να συνεχίζεις, να ονειρεύεσαι, να διεκδικείς, μα ακόμη πιο ωραίο να βλέπεις ένα χαμόγελο στο πρόσωπο του ανθρώπου που αγαπάς και να ξέρεις πως το ‘χεις δημιουργήσει εσύ. 
Δημιουργείστε, λοιπόν, χαρακτήρα ,ξεκαθαρίστε τα  "θέλω" σας και οι σχέσεις θα αποκτήσουν βάθος και ουσία.   Γιατί ίσως στο τέλος αγαπάμε τόσο όσο μας επιτρέπει το "εγώ" μας και όσο μεγαλώνει ο εγωισμός μας, τόσο ψηλώνει το τοίχος και εν τελει κανει το "παιχνίδι" των σχέσων δυσκολότερο.
argyrispro avatar
♂ Άνδρας
argyrispro Διαχειριστής Δημιουργός θέματος πριν 6 μήνες
@nclakare απλά εξαιρετική απάντηση! 👏👏

⚠️️ Οι συζητήσεις στο forum δεν αποτελούν ιατρική συμβουλή. Για προσωπικά θέματα υγείας, απευθυνθείτε πάντα σε επαγγελματία υγείας.

Κάνε σύνδεση για να απαντήσεις!